Kızlık Zarları |Kızlık zarları tipleri

Kızlık Zarları ve Kızlık zarı tipleri.

1-Annüler Kızlık Zarları
1-Annuler kızlık zarları en sık görülen kızlık zarı çeşididir.Kadınların %70-95’inde bu şekildedir.Kızlık zarı halka şeklinde vagina girişinde olup ortasındaki delik de halka şeklindedir. Normal kızlıkzarı yapısıdır.Bazen ortasındaki delik fazla geniş(en alttaki resimde gösterilmekte) ,kanlanması az veya esnek olduğunda kanama olmamaktadır.Bu durumda cinsel birliktelikte niye kanama olmadı, acaba bakire mi, bekaret var mı?" endişesi oluşmaktadır.

2-Yarım ay Kızlık Zarları
 2-Ksenterik (Yarım Ay) kızlık Zarları:Yarımay şeklinde alt kısmı kalın ve geniş bir zardır. İlişki ile genellikle yırtılmaz veya çok zorlama ile yırtıldığında şiddetli kanamalar olmaktadır.Genellikle çiftler cinsel ilişkiye girememe şikayeti ile doktora başvurular.

3-İmperfore Kızlık zarları
3-İmperfore kızlık zarları Nadiren doğuştan kızlık zarında delik bulunmayabilir ve bu durum ileride ciddi tıbbi sonuçlar doğurabilmektedir. Adetin başlaması ile kan dışarı akmayacağı için iç genital organlarda her ay adet kanı birikir.Çok şiddetli ağrı yapar. 15 yaşına gelmiş ve adet görmemiş genç kızların ,kızlık zarı kontrol
edilmelidir.İmperfore hymen durumunda küçük bir operasyon ile kızlık zarını açmak gerekir ve bu işlemi takiben durum bildirir "bekaret raporu verilir.

4-Septalı Kızlık zarları
 4-Septalı kızlık zarı nadir görülür , ortasındaki delik bir bant ile ikiye ayrılmaktadır. İlk cinsel ilişkide çok ağrı,aşırı kanama veya cinsel ilişkiye tam girememe şikayeti ile
genellikle doktora başvururlar.














5-Yırtılmış Kızlık Zarları



















6-Doğum Yapmış Kadınların kızlık zarları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder